середу, 10 грудня 2014 р.

Хімія в побуті

Не завжди чистота сприяє нашому здоров’ю

В суспільстві побутує думка, що прибирання оселі за допомогою хімічних засобів сприяє збереженню чистоти на довгий період часу. Візуально – воно так і є, але якщо поглянути на це з іншої сторони, то люди просто замінюють один тип бруду на інший, в даному випадку, на хімічний. Що ж при цьому відбувається?
Статистика свідчить, що приблизно 25% населення мають алергічні реакції на різні чинники, серед яких і домашній бруд. Варто відмітити, що ця сумна статистика с кожним роком поповнюється. Тут немає нічого дивного, адже більшість свого часу, людина проводить саме в приміщенні, де чистота підтримується при допомозі побутової хімії.
Завдяки спільним дослідженням, що проводилися екологами та імунологами, було встановлено, що використання хімічних засобів підтримки чистоти на протязі 10 років, негативно впливає на імунітет людини, понижуючи його функцію захисту. А що ж до рівня хімічного забруднення, то в даному випадку він значно перевищує допустиму межу в порівнянні із таким же показником на вулиці.
Деякі наукові видання повідомляють, що «зайва» чистота погіршує здоров’я людини. Звичайно, що таке твердження може викликати багато сумнівів, але результати багатьох досліджень спростовують всі сумнівні думки. Саме тому, домогосподаркам рекомендують під час прибирання обмежувати використання побутової хімії. Якщо ж цього не робити, то через деякий час це призведе до хронічного хімічного отруєння.
Що ж стосується хімічних елементів, які негативно впливають на організм людини, то варто зазначити, що це будуть: Хлор, фосфати, аніонові ПАВ. Саме ці речовини, як правило входять до всіх миючих засобів. Якісна побутова хімія не повинна містити в своєму складі цих сполук.


Немає коментарів:

Дописати коментар